تبلیغات
کاشت ازگیل از بذر و قلمه به صورت کاملا حرفه ای

آموزش صفر تا صد کاشت ازگیل ازگیل یکی از درختان بسیار زیبایی است که در فصل زمستان باردهی میدهد. یکی از خواص میوه ازگیل وجود آنتی اکسیدان و مواد مغذی است. این درخت شکوفه های زیبایی دارد. در فصل زمستان که بیشتر درختان باردهی ندارند میوه درخت ازگیل بر روی شاخه های درخت به وجود […]

آموزش صفر تا صد کاشت ازگیل

ازگیل یکی از درختان بسیار زیبایی است که در فصل زمستان باردهی میدهد. یکی از خواص میوه ازگیل وجود آنتی اکسیدان و مواد مغذی است. این درخت شکوفه های زیبایی دارد. در فصل زمستان که بیشتر درختان باردهی ندارند میوه درخت ازگیل بر روی شاخه های درخت به وجود می آیند و غنیمت فصل سرد بشمار می آیند. کاشت درخت ازگیل زیاد سخت نیست. درخت ازگیل سه نوع است نوع اول میوه های درشتی دارند و نوع دوم نوع دارای هسته های درشت هستند و نوع آخر نیز بدون هسته هستند. این میوه برای دستگاه گوارش و همچنین سلامت بدن بسیلر مفید است.

از این درخت به عنوان درخت زینتی نیز استفاده میشود. اما توجه داشته باشید که درخت ازگیل نیز همانند درختان دیگر برای رشد به آب و هوای خاصی نیاز دارد. در ادامه به نحوه کاشت درخت ازگیل خواهیم پرداخت.

برخی از ویژگی های کاشت درخت ازگیل

درخت ازگیل از درختان پر رشد است و  در آب و هوای مرطوب و معتدل زمستانی کاشته میشود این درخت زیبا اکثرا در نواحی شمال کشور که نواحی مرطوبی هستنند کاشت میشوند. ارتفاع درخت ازگیل به 6 متر میرسد این درخت جزو درخت هایی است که به آرامی رشد میکند. نحوه آبیاری و میزان آب مورد استفاده برای کاشت درخت ازگیل بسته به شرایط آب و هوایی متفاوت است و در مناطقی با آب و هوای گرم درخت ازگیل به آبیاری بیشتری نیز نیاز دارد. عمر این درختان از 30 شروع و به 60 سال نیز میرسد. توجه داشته باشید که کاشت ازگیل روش های مختلفی دارد. 1. پیوند زنی 2. قلمه زنی 3. بذری 4. کاشت نهال ازگیل مطمعن ترین راه برای کاشت درخت ازگیل کاشت مستقیم نهال است.

کاشت ازگیل

آب و هوای مناسب برای کاشت ازگیل

همان طور که پیش تر نیز اشاره شد آب و هوای مناسب برای کاشت این درخت آب و هوای معتدل و مدیترانه ای و گاهی نیمه سرد ومناطق سردسیر بهترین انتخاب برای کاشت این نهال زیبا و ارزشمند است و یکی از دلایل خشک شدن درخت آب و هوای بسیار بد است . این درخت بهتر است در هوای بسیار سرد کاشته نشود نشود زیرا رشد بهتری نیز نخواهد داشته و در آب و هوای بسیار گرم نیز درخت اصولا کاشت نمیشود. این درخت در برابر سرمای 18 درجه سانتی گراد هم از خود مقاومت نشان میدهد.

نحوه پرورش و مراقبت از درخت ازگیل

زمان و فصل مناسب برای کاشت این درخت بسته به روشی که انتخاب کردید متفاوت است . این درخت نیاز چندانی به نور آفتاب ندارد و در سایه به خوبی میتواند رشد کند و مانند نهال پالونیا سریع بزرگ شود. روزانه هفت ساعت نور آفتاب برای رشد و بهبود عملکرد این درخت میتواند موثر عمل کند. پهنای تاج درخت ازگیل با افزایش سن این درخت بیشتر میشود و این درخت سایه اندازیه بسیار وسیعی نیز داراست. ریشه های این درخت تا عمق 60 سانتی متری زمین قادر به رشد هستند. در باغچه خود نیز میتوانید اقدام به کاشت این درخت زیبا وتنومند کنید زیرا همان طور که گفته شد این درخت در سایه نیز میتواند به خوبی رشد کند. فاصله کاشت درختان ازگیل بهتر است 5*5 باشد.

طریقه کاشت نهال ازگیل به صورت مستقیم

همان طور که گفته شد این روش مطمعن ترین روش برای کاشت درخت ازگیل است در هنگام انتخاب نهال برای خرید به کیفیت و مرغوبیت نهال توجه بیشتری کنید زیرا هر چه کیفیت این نهال بیشتر باشد به طبع باردهی درخت نیز بیشتر خواهد بود ودرخت به بهترین نحوه رشد خواهد کرد و عملکرد قابل توجهی نیز خواهد داشت.

کاشت درخت ازگیل به روش پیوند زدن

بهترین زمان برای پیوند زنی درخت ازگیل اواخر زمستان است در این مرحاه ما با انتخاب یک درخت پر بار با کیفیت میوه های خوب و سالم عمل پیوند زنی را شروع کنید. بعد از انتخاب پیوند مناسب بر پایه گلابی، زالزالک عمل پیوند زنی را تکمیل کنید.

کاشت بذر درخت ازگیل

به دلیل اینکه هسته درخت ازگیل بسیار سفت و محکم است قبل کاشت هسته درخت ازگیل را در آب گرم و سولفوریک قرار دهید تا پوسته هسته به خوبی جدا شود و سپس هسته را به مدت 10 هفته در مکانی با آب وهوای سرد نگهداری کنید چون مانند تکثیر گردو این زمان برای نیم شدن پوست بسیار نیاز است.  و سپس با توجه با دمای اتاق اقدام به کاشت درخت ازگیل در خاک مناسب کنید تا دانه ها به خوبی جوانه بزنند ورشد خوبی را در پیش بگیرند. بهترین زمان برای کاشت بذر این درخت اوایل فصل بهار است.

کاشت ازگیل به روش به روش قلمه زنی

قلمه زنی یکی از روش های رایج کاشت درختان است. بهترین زمان برای قلمه زنی درخت ازگیل اواخر پاییز است. در این زمان یک شاخه حدوا20 یانتی متری از درخت جدا کنید سپس شاخه جدا شده زا به هورمون های ریش زایی آغشته کنید. خاکی که قلمه ها در آن کاشته میشوند باید به خوبی زهکشی شود این نهال های پیوندی نباید در تابش مستقیم نور کاشته شوند دریافت نور بالا برای این درخت کفایت میکند. در تمام این مدت خاک نهال را مرطوب نگه دارید تا نهال به خوبی رشد کند.

ارسال نظر جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد سردبیر